De Groote Witte Arend
Het lijstje van initiatieven in deze erfgoedparel (beschermd monument sinds 02-09-1976) breid nogmaals uit. Sinds het faillissement van het Pannenkoekenhuis in 2023 stond het gebouw leeg. Zie "De Groote Witte Arend is alweer vleugellam"
Het plantaardige restaurant Epiphany’s Kitchen, dat succesvol is in Gent, opende eind september een tweede vestiging in De Grote Witte Arend. Omdat een uitbreiding naar de stad al jaren op de planning stond, lied de 36-jarige Epiphany Vanderhaeghen, dochter van modeontwerpster Kaat Tilley,weten. Zij zet met dit nieuwe restaurant haar missie voort om gezonde, met groenten gedomineerde gerechten te serveren. Epiphany’s Kitchen is een plek waar groenten stralen, smaken zich vermengen en magie in de lucht hangt. Hier draait alles om het ontdekken van nieuwe smaakbelevingen, met de charme en gezelligheid van comfort food. epiphanyskitchen.com
Pastorie Sint-Laurentiusparochie
De pastorie werd in 1824-1825 gebouwd in laatclassicistische stijl naar ontwerp van Pierre Bruno Bourla. In de jaren 1860 werd de pastorie grondig verbouwd onder leiding van stadsarchitect Pieter Dens. (beschermd monument sinds 04-07-2014) In 2021 is het in erfpacht gegeven, zie "Pastorie van de Sint-Laurentiusparochie in erfpacht"
Sinds vorige maand huist hier Cobra House, het tweede hoofdstuk in het Antwerpse Cobra-verhaal, een verfijnde evolutie van de oorspronkelijke locatie aan de Leopoldplaats. Het is een combinatie van gastronomie, design en muziek, met verschillende ruimtes zoals een restaurant, bar, salon, patio en tuin. De keuken is uitgebreider dankzij een grotere setup met een pizza-oven en barbecue. Het interieur is een eclectische mix van elementen uit de jaren '60 en '70 met hedendaagse accenten, kunst en een kosmopolitische sfeer. cobra-house.com
In De Balans
De 150 jaar oude verfwinkel 'In de balans' op de Kaasrui in Antwerpen is omgebouwd tot een luxueus restaurant met een Franse en Italiaanse keuken. Het concept van 'In de Balans' is een tocht van het smakenpallet door het proeven van vijf of zes gangen, al dan niet met aangepaste wijnen die zorgvuldig zijn geselecteerd door onze maître-sommelier. Al de ingrediënten zijn in balans samengebracht en worden op een prachtige wijze gebruikt.
Dit traditioneel diephuis genaamd "Cleyn Brandenborch of Bodemloze Mand" dateert uit het vierde kwart van de 16de of het eerste kwart van de 17de eeuw. Het is een diep gebouw dat in verbinding staat met de panden 4 en 6 van de Korte Koepoortstraat. waar de mensen vroeger hun koffers voor de Congoboot kochten. Op de gevel stond geschilderd: 'Alles voor de Reis - M. Riga - Koffers voor Afrika'. Nu is hier de ingang van hotel 'Riga'. www.indebalans.be



Geen opmerkingen:
Een reactie posten